Je bent hier:  Home  >  Meubelstoffeerderij  >  Collecties

collecties.

Duizenden stoffen

Wij stelden een prachtige collectie samen voor onze klanten. Meer dan 40 topmerken met gezamenlijk een keuze uit duizenden stoffen (en kleuren), kunstleer en meubelleder. Van projectstoffen tot aan bijzondere designstoffen. Alle kwaliteiten voldoen aan alle normen als slijtvast, kleurechtheid en bijvoorbeeld in veel gevallen vuil- en vochtafstotend.

Jouw persoonlijke stof

Onze unieke collectie kent de mogelijkheid je stof of kunstleer op maat zelf te ontwerpen!

Meubelstoffen

De basis voor een goede (her)stoffering is de keuze voor het juiste materiaal. Naast dat jouw smaak natuurlijk het belangrijkste is zijn meubelstoffen uit te kiezen op basis van de eigenschappen van de stof. Elk meubel vraagt om een specifieke (groep) stof(fen). Heeft het meubel meer rondingen dan is een stof gewenst met enige rek terwijl wanneer je een meubel hebt met meer strakke lijnen dan kan het juist verstandig zijn voor een niet rekbare stof te kiezen.Onze collectie meubelstoffen is erg groot en bestaat alleen maar uit stoffen welke zijn gemaakt binnen de beste weverijen.

Wij beoordelen de stoffen grondig voor opname binnen onze collectie. De grote hoeveel merken die wij vertegenwoordigen maakt dat jouw keuze zeer ruim is en wij nooit een situatie meemaken dat de klant niet zijn/haar wensstof bij ons kan vinden.

De stofcollectie voldoet aan alle belangrijke normen als: slijtvast, kleurecht, sterk, niet pillen en bijvoorbeeld bestand tegen vlekvorming en in veel gevallen waterafstotend. Een keuze voor een stof via Stikken&Stofferen is een zekere. Daarom geven wij op de aangeboden stoffen een minimale garantie van drie jaren af!

Hulp nodig bij jouw keuze, ons team heeft veel ervaring met het adviseren wat betreft de te maken stofkeuze. Ook is het mogelijk de bij ons aangesloten interieurdesigners een speciaal op jouw interieur afgestemd advies te laten geven.

Onze collectie is te bekijken via de websites van onze leveranciers, door een bezoek aan onze showroom te Groningen of door het maken van een afspraak waarbij wij aan huis of bedrijf een deel van onze collectie tonen.

PC (Acryl)
Acryl is een kunstvezel die zacht aanvoelt. Acryl is erg isolerend en voelt warm aan en isoleert zelfs beter dan wol. Ook acryl kan goed tegen zonlicht. Acryl is een sterke vezel, losse vezels/pluisjes laten niet snel los. Deze losse vezels kunnen zich snel ophopen tot bolletjes op de stof, wat pilling genoemd wordt. Pilling is makkelijk te verwijderen met een scheerapparaatje voor stoffen. Net als ander kunstvezels is acryl goed te reinigen. Acryl is warm, zacht en kleurvast, maar pilt sneller dan andere vezels

CO (Katoen)
Katoen is een natuurlijke en zeer vriendelijke stof. Het is een natuurlijke vezel die goed ademt en goed absorbeert waardoor het niet snel zweet. Zoals veel natuurlijke vezels is katoen gevoelig voor licht en is het kreukgevoelig. Omdat katoen vocht snel opneemt is het lastig schoon te maken.

LI (Linnen)
Linnen, soms ook wel vlas genoemd, is een natuurlijke vezel gemaakt van de stengels van vlas. Linnen is erg luchtig en ademt goed, ook voelt het zacht en comfortabel aan waardoor het vriendelijk aanvoelt. Linnen kreukelt snel, waardoor het er snel uitnodigend en vriendelijk uitziet. Soms worden synthetische vezels toe gevoegd om te erge kreuken tegen te gaan. Net als acryl is het een sterke vezel waardoor vezels/pluisjes niet snel los laten, welke zich kunnen gaan ophopen tot pilling. Gelukkig is pilling gemakkelijk te verwijder met een scheerapparaatje voor stoffen. Helaas is linnen zoals de meeste natuurlijke stoffen gevoelig voor vlekken en verkleuring.

Microvezel
Deze stoffen worden gemaakt van hele dunne kunstvezels. Vaak laten deze stoffen (bijna) geen vocht door. Doordat vloeistoffen erop blijven liggen zijn ze makkelijker te reinigen dan andere stoffen. Microvezelstoffen hebben een suède uitstraling.

PA (Polyamide)
Polyamide is bekend van nylon, het is een sterke kunstvezel die niet kreukt en zijn vorm goed houdt. Ook polyamide is goed te reinigen. Polyamide voelt snel statisch aan waardoor hij soms minder vriendelijk aan kan voelen. In tegenstelling tot polyester is polyamide wel gevoelig voor licht.

PES/PL (Polyester)
Polyester is de meest gebruikte kunstvezel. Zoals de meeste kunstvezels is polyester goed te reinigen. Ook kan polyester goed tegen zonlicht en kreukt het bijna niet. Polyester kan wat statisch en minder vriendelijk aanvoelen dan bijvoorbeeld katoen.

PP (Polypropyleen)
Polypropyleen is een kunstvezel die weinig vocht opneemt. Hierdoor is de stof van meubels of meubelaccessoires van polypropyleen goed te reinigen.

PU (Polyurethaan)
Polyurethaan is een goed reinigbare kunstvezel. Het wordt vaak gebruikt als een dun bovenlaagje bij kunstleder. Dit zorgt ervoor dat de stof erg slijtvast wordt en makkelijk te reinigen is, omdat er niets intrekt. Het nadeel hiervan is wel dat het niet ademt en dus snel gaat zweten.

VI (Viscose)
Viscose is een kunstvezel die gemaakt wordt van een natuurlijke grondstof. Viscose is een vriendelijke stof die zacht en soepel aanvoelt. Viscose kan niet goed tegen vocht, is kreukgevoelig en kan het niet goed tegen licht.

WO/WV (Wol)
Wol wordt gemaakt van schapenhaar. Wol isoleert goed en voelt daardoor warm aan. Desondanks wordt het soms als kriebelig ervaren worden, en hebben sommige mensen allergische reacties bij wol. Omdat wol wolvet bevat, wordt het vuil minder snel opgenomen. Wol moet voorzichtig worden schoongemaakt, omdat het anders kan gaan vervilten.

Buitenstoffen

De beste buitenstoffen met een meubelstof gevoel en kwaliteit! Wij zijn ook graag jouw partner voor prachtige buitenstoffen. Wij stelde een unieke collectie samen van alleen maar topleveranciers. Van bijzondere designstoffen tot en met uni outdoorstoffen voldoend aan alle eigenschappen om alle weersoorten te doorstaan.

Alle door Stikken&Stofferen geboden outdoorstoffen zijn getest volgens de enige echte testmethode voor buitengebruik; BS EN ISO-B04:1999. Deze testmethode test niet alleen de kleurechtheid en UV-bestendigheid van de stoffen maar ook het verweringsproces. Aangezien outdoor stoffen het hele jaar door blootgesteld worden aan zware weersomstandigheden is dit de enige norm die aantoont dat de stof jarenlang mooi en fris blijft.

Daarnaast beschikken de stoffen binnen onze collectie ook over alle andere noodzakelijke eigenschappen voor buiten zoals water- en vuilafstotend, chloor- en zeewaterbestendig, schimmelvrij, etc.

Velen van de stofkwaliteiten voldoen bij de productie aan de Oeko-Tex standard 100 gecertificeerd en zijn recyclebaar.

Onze outdoorstoffen zijn toepasbaar voor bijvoorbeeld; loungekussens, bootkussens, caravankussens, tuinkussens, schaduwdoeken maar ook voor buitenpanelen, stofferen van overige tuinmeubelen e.d.

Naast outdoorstoffen bieden wij een ruime collectie kunstleer voor buitengebruik aan. Deze collectie bieden wij in tientallen kleuren en design aan. Zelfs heus leder voor buitengebruik bieden wij aan tegen een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Door weer, wind, water en vooral veel zon zijn wij graag jouw partner voor het leveren van de buitenstoffering naar wens!

Meubelleder

Een keuze voor meubelleder voor de (her)stoffering van jouw meubel, kussen of bijvoorbeeld panelen aan de wand is er een voor een prachtig natuurproduct met fantastische uitstraling.

Wij zijn trots op de door ons voor jou samengestelde collectie meubelleders van de topleveranciers van Nederland, Duitsland en België. Onze collectie gaat de strijd aan dat meubelleder alleen geschikt is voor degene met een grote portemonnee….. niets is minder waar!

Meubelleder is een uniek natuurproduct. Het is sterk, duurzaam en heeft stijl. In de meeste gevallen gemakkelijk in gebruik, uiteraard afhankelijk van de bewerking die de huid heeft gehad tijdens het looiproces. De meeste kwaliteiten hebben een dusdanige behandeling gehad, dat het leder geschikt is voor dagelijks intensief gebruik.

Wat leder uniek maakt is de aanwezigheid van natuurlijke kenmerken. Ook hier geldt dat dit afhankelijk is van de bewerking van de huid. Maar insectenbeten, schrammen, littekens enz. zijn terug te vinden op de huid.

Ook zijn nekrimpels en verschillen in de structuur van de huid kenmerken van dit natuurproduct. Deze kenmerken verminderen de kwaliteit of levensduur niet, maar geven het juist de natuurlijke uitstraling en onderscheidt het zich hierdoor van kunstleder of andere synthetische imitaties.

Leder leeft, veranderd wat qua kleur door de jaren heen, geeft door de aanwezige rek soms wat plooivorming (afhankelijk van de kwaliteit en toepassing) en leeft met de jaren met ons mee. De kwaliteit (soort verwerking) geeft vaak de toepassingsmogelijkheden in.

Meubelleder bieden wij aan in diverse verwerkingsvormen bij het looiproces en behandeling achteraf. Naast onderstaande indeling bieden wij geschuurd leder aan, piloten leder, suède en overige. Maar om meubelleder op de toepassingsvormen te begrijpen is het handig de onderstaande indeling aan te houden.

Afgedekt meubelleder:
Afgedekt meubel leder is een categorie waarbij de huiden in het looiproces licht gecorrigeerd wordt. Dit houdt in de meeste natuurlijke kenmerken zoals de eerder genoemde insectenbeten, mestvlekken, schrammen enz worden weggewerkt. Vervolgens wordt een afdekkende beschermlaag aangebracht en wordt een nerf in het leder geprint om het een uniforme, natuurlijke uitstraling te geven. Door de beschermlaag en de bewerking is deze leersoort zeer geschikt voor dagelijks, intensief gebruik.

Semi Aniline meubelleder:
Dit leder zit tussen aniline en afgedekt leder in. Natuurlijke kenmerken zijn nog steeds aanwezig, maar in mindere mate dan bij aniline leder. Door het aanbrengen van een beschermlaag (licht dekkend) is deze leder soort beter beschermd tegen vocht, vuil en verkleuring

Aniline meubelleder:
Aniline meubel leder ​is leder dat het dichtst bij het oorspronkelijke natuurproduct staat. Met andere woorden, het minst wordt gecorrigeerd, geverfd enz. Tijdens het looiproces wordt slechts een lichte, transparante ‘finish’ aangebracht waardoor de huid blijft ‘ademen’. De huiden krijgen een vatverving wat inhoudt dat het leder nooit 100% egaal oogt omdat het ene deel van de huid meer verfstoffen opneemt dat een ander deel. Consequentie van het ontbreken van een dekkende beschermlaag is dat het gevoeliger is voor de opname van vuil, vocht en gevoeliger is voor verkleuring enz.

Kunstleder

De naam kunstleer doet het product kunstleer eigenlijk geen eer aan. Het is domweg een ander product dan leer en kan door de toepasbaarheid in bepaalde gevallen verstandiger zijn dan bijvoorbeeld meubelleer. Denk hierbij aan de reinigbaarheid, kleurechtheid en de bescherming tegen invloeden als slijtage, milieu-invloeden en niet onbelangrijk de prijs per meter. Wij verkopen kunstleer (of skai) daarom ook niet als vervanging van meubelleer maar als een prachtig product met zeer veel mogelijkheden en toepassingsvormen.

Net als bij meubelstoffen bieden wij een prachtige collectie Kunstleer aan. De collectie kent een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding en is in elke kleur en design verkrijgbaar. Een eigen patroon of logo op jouw eigen kunstleer. Dat kan en geeft de uitstraling die je wenst!

Alle door ons geboden kunstleders voldoen aan alle kwaliteitsnormen en zijn toepasbaar voor meubelstoffering, panelen, projectstoffering als buitenstoffering. Jij geeft aan welk doel de herstoffering heeft en wij bieden jou kwalitatief hoogstaande producten aan. Van modern tot klassiek, wij tonen je het graag binnen onze stoffeerderij of bij jou aan huis, kantoor, haven of camping.

Onze collectie bevat tevens diverse kunstleders die bestaan uit volledig gerecycled materiaal en velen kwaliteiten zonder schadelijke toegevoegde bestanddelen. Deze materialen voldoen aan de Oeko-Tek normen en bevatten geen weekmakers

Milieubewuste stoffen

Onze stoffeerderij heeft ook stoffen in haar collectie die uiterst duurzaam zijn. Wij garanderen de visuele aantrekkelijkheid, textuur en onderhoudsvriendelijke eigenschappen van de stoffen.

Cradle-to-cradle stoffen:
Wie produceert volgens de principes van Cradle-to-Cradle streeft bewust naar een constante cyclus van grondstoffen en dit van bij het begin van het productieproces. Elk materiaal moet na de levensduur van het product waarin het verwerkt is, opnieuw ingezet worden in een ander product of terug naar de natuur gaan. Cradle-to-cradle maakt gebruik van hernieuwbare energie, beschermt het ecosysteem en maakt efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

C2C-certificaat:
Dit zijn de eisen waaraan een product moet voldoen:

    1. Gezonde materialen
    2. Hergebruik van materialen
    3. Duurzaam omspringen met energie
    4. Duurzaam omspringen met water
    5. Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Eco leder is niet alleen een vervanging voor leer (diervriendelijk), maar voelt aan als leer, ziet eruit als leer en is zelfs sterker dan leer. Maar de grootste troef is dat het milieuvriendelijk is.

Leder is een natuurproduct. Er zijn wereldwijd slechts 2 looierijen die voldoen aan de milieustandaarden BLAUE ENGEL, EN ISO 14001 en REACH. Ons leder voldoet aan deze milieunormen en zijn dus aantoonbaar duurzaam. Er zijn voor deze producten geen tot nauwelijks milieubelastende chemicaliën gebruikt.
Het water dat over blijft na het looiproces wordt intensief gezuiverd en is vrij van vervuilende stoffen.
Bovendien kan het leder na inlevering bij het recyclingcentrum zonder schadelijke emissie worden verbrand.
Het volledige productieproces wordt aangedreven door groene energie.

Belgisch linnen is een natuur product. Het is zacht maar tegelijk sterk en duurzaam. De stof is kleurvast, gemakkelijk wasbaar en niet-allergeen. De vezels zijn recycleerbaar en uiteindelijk afbreekbaar in de natuur.

Het merendeel van onze stoffen zijn afkomstig van Europese weverijen, die voldoen aan strenge Europese milieunormen. Dat garandeert constante kwaliteit en snelle levering uit voorraad.

LInk naar:MeubelstoffeerderijLInk naar:Meubels

behang met persoonlijkheid

LInk naar:Wij zijn Moi